Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kızarmış, muz, saplı, tarifi, yemek, şeker

Şeker Saplı Kızarmış Muz Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeker Saplı Kızarmış Muz Yemek Tarifi




Malzeme
- 2-3 adet muz (veya 4 adet elma)
- 115 gr un
- 120 ml su
- 1 adet çırpılmış yumurta
- 115 gr şeker
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Muzların kabuklarını soyup, yuvarlak veya oval dilimler şeklinde kesiniz Üzerlerine biraz un gezdiriniz Kalan unu derin bir kap içersinde su ile karıştırınız

Son olarak çırptığınız sulu una, çırpılmış yumurtayı ekleyip iyice karıştırınız (Koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar)

WOK’un içinde yağı kızdırın Muz dilimlerini sosa batırıp, kızgın yağda kızartınız Kızaran muzları peçeteli tabağa çıkarıp, yağını süzünüz WOK’daki yağı boşaltınız

Şeker ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup, şekeri yağın içinde eritiniz ve karamel haline gelinceye kadar pişiriniz En son olarak kızarmış muzları ekleyip, iyice karıştırınız

Servis yapmadan önce karamelize olmuş muzları, bir kase içindeki suya batırıp çıkarıp, karamelin donmasını sağlayın Çıtır, çıtır olmuş bir şekilde servis edin

NOT : Muz yerine elma da kullanabilirsiniz
</SPAN>



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.