![]() |
Şeker Saplı Kızarmış Muz Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeker Saplı Kızarmış Muz Yemek TarifiMalzeme - 2-3 adet muz (veya 4 adet elma) - 115 gr un - 120 ml su - 1 adet çırpılmış yumurta - 115 gr şeker - 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı - Kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı Muzların kabuklarını soyup, yuvarlak veya oval dilimler şeklinde kesiniz ![]() ![]() ![]() Son olarak çırptığınız sulu una, çırpılmış yumurtayı ekleyip iyice karıştırınız ![]() WOK’un içinde yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Şeker ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup, şekeri yağın içinde eritiniz ve karamel haline gelinceye kadar pişiriniz ![]() ![]() Servis yapmadan önce karamelize olmuş muzları, bir kase içindeki suya batırıp çıkarıp, karamelin donmasını sağlayın ![]() ![]() NOT : Muz yerine elma da kullanabilirsiniz ![]() </SPAN> |
![]() |
![]() |
|