![]() |
Belçika Mutfağı - Kaya Tuzunda Patates Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Mutfağı - Kaya Tuzunda Patates TarifiBelçika Mutfağı- Kaya tuzunda patates Tarifi Malzemeler Tuz, karabiber, hint cevizi (Baharatçılarda bulmak mümkün) 10-12 küp kesilmiş Emmental peyniri (veya taze kaşar) 1 çorba kaşığı çiğ krema 1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı ince doğranmış arpacık soğanı 2 çay kaşığı tereyağı 1 büyük boy patates ve kaya tuzu Yapılışı Fırın tepsisine 1-2 kaşık kaya tuzu (patatesin tepsiyle temasını kesecek kadar) serpilip, patates üzerine oturtulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis tabağında, üzerine vinaigrette sos (3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 kaşık üzüm sirkesi, tuz) gezdirilmiş salata veya marul yapraklarından oluşan yükselti üzerine yerleştirilip, cherry (küçük) domateslerle süslenerek servis yapılır ![]() Püf noktası: Kaya tuzu, patatesin nemini alıp iyice pişmesini sağlarken, bir yandan da tuz tadını emmesini sağlıyor ![]() |
![]() |
![]() |
|