![]() |
Yunan Usulü Yaprak Sarma Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunan Usulü Yaprak Sarma Yemek TarifiYunan Usulü Yaprak Sarma 4 porsyon 150 gram soğan, 7 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 fincan pirinç, 25 gram fıstık, tuz, karabiber, yarımşar bağ dereotu ve nane, 16 asma yaprağı (salamura), 1 limon, 1 tutam seker ![]() Limonlu sos: 2 yumurta, 1 limon suyu Soğanları ince ince kıyın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağında sararıncaya kadar yaklaşık 2 dakika çevirin ![]() ![]() ![]() ![]() Yaprakları su ile çalkalayarak kurulayın, parlak tarafı aşağıda olmak üzere çalışma zeminine yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Limonlu sos: Yumurtaların aklarını ayırın ve köpürtün, sarılarını, limon suyunu ve 3-4 yemek kaşığı yemek suyu karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|