![]() |
Girit Usulü Çullama (Culamas) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Girit Usulü Çullama (Culamas) Yemek TarifiGirit usulü çullama (culamas) Malzemeler; Yarım kg un 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 ![]() Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı Tuz İç malzeme: Yarım kg haşlanmış tavuk eti 2-3 parça tavuk veya hindi ciğeri 15 gr tereyağı 1 su bardağı tavuk suyu Yarım su bardağı su 1 ![]() 1 su bardağı küçük, çekirdeksiz kuru üzüm 1 su bardağı badem 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım tatlı kaşığı ezilmiş karanfil 1 tatlı kaşığı kimyon Yarım tatlı kaşığı muskat Yarım su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı tuz Hazırlanışı: * Tavuk etini ve ciğerleri küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Kalın yufkalardan birini yağlanmış tepsiye yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|