![]() |
Alman Mutfağı - Dresden Usulü Christ Stollen Noel Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı - Dresden Usulü Christ Stollen Noel Keki TarifiAlman Mutfağı-Dresden Usulü Christ Stollen (Noel Keki) Tarifi Malzemeler 150 gr ![]() 1 tatlı kaşığı kakule 1 tatlı kaşığı tuz 2 limon kabuğu rendesi 1 kg ![]() 100 gr ![]() 2 küçük bardak rom 500 gr ![]() 1/4 lt ![]() 20 gr ![]() 80 gr ![]() 100'er gr ![]() 600 gr ![]() Üzerine sürmek için: 200 gr ![]() ![]() 200 gr ![]() Sıcak iken üzerine serpmek için: 250 gr ![]() ![]() Yapılışı Kuru üzüm ve kuş üzümü yıkanır, üzerine rom dökülerek bir gece bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda kuru üzüm, kuş üzümü, badem, limon ve portakal şekerlemesi içine karıştırılır, ılık bir ortamda kabarması için bekletilir ![]() ![]() ![]() Pişirdikten hemen sonra üzerine sıvı tereyağı sürülür ve şeker ile vanilya serpilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|