![]() |
Tarte Tatin (Fransa) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarte Tatin (Fransa) Yemek TarifiMalzemeler : ![]() çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı : Kalın dipli bir tavada bir çorba kaşığı tereyağ ile elmaları kızartarak pişirin Diğer tarafta, başka bir kabın içerisinde un, şeker, küçük parçalara ayrılmış tereyağ ve tuzu parmak uçları ile karıştırın ½ Subardağı su ekleyerek yoğurun, top haline getirip buzdolabında 30 dakika dinlendirin Daha sonra fırın kabını yağlayın, un ve şeker serpiştirin Kızarttığınız elmaları kabın içerisine yerleştirin Hazırladığınız hamuru elmaların üzerini örtecek şekilde açın Önceden orta dercede ısıtılmış fırında hamur pişene kadar bekletin Ters çevirerek servis tabağına alın |
![]() |
![]() |
|