Alman Mutfağı - Berliner Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Mutfağı - Berliner TarifiAlman Mutfağı- Berliner Tarifi ---- Malzemeler 400 gr un çikolata 25 gr süt pudra şekeri 50 gr margarin 40 gr toz şeker 25 gr yaş maya 2 adet yumurta tuz, sıvıyağ kayısı marmelatı Yapılışı Unun ortası açılıp süt, margarin, şeker, maya ve yumurtalar koyulup yoğrulur Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir Küçük parçalara bölünüp, el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir Kurumamaları için üzerleri bir bezle örtülür Mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletilir Orta ateşte ocağı üzerindeki tavaya yağ koyulur Yağ ısınınca hamurlar içine atılır Yağın içindeki hamurlar renk alınca bir kevgir ile ters yüz edilip diğer yüzlerinin de pişip renk alması sağlanır Yağın içinden çıkarılan berlinerler soğuduktan sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir Üstlerine pudra şekeri serpilir Eritilmiş çikolataya batırılarak süsleme yapılır |
|