Azeri Mutfağ - Feseli |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Azeri Mutfağ - FeseliAzeri Mutfağ - Feseli Malzemeler 700g buğday unu 50g şeker 20g maya 100g yağ 5g tuz Yapılışı Una su, maya, tuz konur, katı hamur yapılır Hamur kabarsın diye 1-1,5 saat bekletilir Sonra hamurdan yuvarlak parçalar yapılır ve 0,5 mm kalınlığında açılır Hamurun üzerine yağ sürüp 5-6 kat birbirinin üzerine konur Üçgenler kesilir sigara şeklinde sarılır Sonra bunlar halka şekline getirilir Böylece çapı 10-12 cm, kalınlığı 15-2 cm olacak şekilde feseli şekline getirilir Daha sonra feselinin her iki tarafı yağda kızartılır Feseli sofraya verildiğinde yanında bal da konur yada üzerine pudra şekeri serpilir Feseli hem sıcak hem de soğuk olarak servise sunulabilir |
|