Amerikan Mutfağı - Fajita Pirinç Salatası Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Amerikan Mutfağı - Fajita Pirinç Salatası TarifiAmerikan Mutfağı-Fajita pirinç salatası Tarifi Malzemeler MARİNE SOS İÇİN:2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu, 6 yemek kaşığı Soya yağı, 3 baş ince doğranmış sanmsak, 1-1/2 çay kaşığı tuz, 1-1/2 çay kaşığı toz karabiber, 1-1/2 çay kaşığı kimyon, 1-1/2 çay kaşığı soğan tozu 1,5 kilo dana biftek (1,8 cm kalınlığında) 1,5 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci Yapılışı Hazırladığınız marine sosu bifteğin üzerine dökün Bir gece veya 4 saat süre ile buzdolabında arada sırada çevirerek bekletin Sonra sostan çıkarın Izgara üzerine koyarak ara sıra çevirerek ve üzerine sos sürerek yaklaşık 10-12 dakika veya iyice pişene kadar pişirin Ufak parçalar veya ince şeritler halinde kesin ve haşlanmış Amerikan Pirinci üzerine koyarak servis yapın |
|