Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
azeri, kebap, mutfağı, tarifi, tike

Azeri Mutfağı- Tike Kebap Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azeri Mutfağı- Tike Kebap Tarifi




Azeri Mutfağı- Tike Kebap Tarifi

Malzemeler

Kişi başına 350g koyun eti

1 adet soğan

reyhan

6g narşerap

karabiber ve tuz

Yapılışı

Tike kebap için koyun etinden 35-40g’lık parçalara doğranır Hazır olan etler şişe takılır ve etler tuzlanır, mangalda kızartılır Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidirTike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulurİlave olarak ta tike kebabın yanına narşerap, sumak, karabiber ve tuz koyulur Yazın tike kebabın her payına 100g şişte kızartılmış domates koyulur



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.