Kiev Keki - Rus Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiev Keki - Rus Mutfağı Yemek TarifiMalzemeler : 10 yumurta beyazı 1 fincan şeker Çeyrek fincan un Kavrulmuş fındık KREMA 1 fincan tereyağı 1 fincan süt 2 çorba kaşığı kakao Hazırlanışı : Yumurta beyazlarıyla şekeri karıştırın ve büyüklüğü ilk halinin 4-5 katına ulaşana kadar ısıtın İçine yavaş yavaş fındıkları ve unu ilave edin Karışımı 2 adet parşömen kağıdına yayın ve 100 derece fırında 3-4 saat kurumaya bırakın Tereyağı, süt ve kakaoyu bir kapta karıştırın ve her iki keki de bununla kaplayın Kekleri üst üste getirin, Kiev kekiniz servise hazır |
Kiev Keki - Rus Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiev Keki - Rus Mutfağı Yemek TarifiHamurda Salam Tarifi Malzemeler
Hamuru 30x15 cm büyüklügünde açin Yagli kagit yaydiginiz firin tepsisine yerlestirin Salamin zarini soyup bütün olarak(rulo halinde) hamurun ortasina koyun ve hamurla etrafini sarin Hamurun uç kisimlarina su sürüp kapatin 20 dakika dinlenmesi için bekletin Yumurta sarisini 1 tatli kasigi su ile çirpip hamurun üzerine sürün 200º sicakliktaki Siemens firinin alttan 2 rafinda 30 dakika pisirin Sos için, yogurt ve hardali karistirin Salatalik tursusunu küp seklinde dograyin Dereotunu kiyin Her ikisini sosa karistirin Karabiber, tuz ve bir tutam toz seker ile tatlandirin Hamurda salamin yaninda servis yapin |
|