![]() |
Almanya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanya Mutfağı Yemek TarifiACILI KIZARTMA ET (RHEINISHER) Malzemeler: Biftek 800 gr ![]() Havuç 2 adet Kereviz 100 gr ![]() Maydanoz 1 demet Soğan 2 adet Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt ![]() Defne yaprağı 2 adet Yeni bahar tanesi 2 adet Yağ 2 çorba kaşığı Kırmızı şarap 1/4 lt ![]() Çavdar kıtırı 100 gr ![]() Kuru üzüm 50 gr ![]() Tuz Karabiber Şeker pekmezi 1 çay kaşığı Ardıç tanesi 2 adet Yapilisi: Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın ![]() Soğanı soyun ve halka halka doğrayın ![]() Bir kapta sirke ve 1/2 lt ![]() ![]() Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın ![]() ![]() Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin ![]() Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın ![]() Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin ![]() Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın ![]() Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II ![]() ![]() ![]() Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun ![]() Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin ![]() ![]() Sicak olarak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Almanya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanya Mutfağı Yemek TarifiApfelstrudel (Elmali Çörek) Malzemeler: Un 14 çorba kaşığı (125 gr ![]() Tuz Bir çimdik Margarin 25 gr ![]() Yumurta (Hafifçe çırpılmış) 1 adet Sıcak su 3 çorba kaşığı Tereyağı (erimiş) 1 çorba kaşığı Elma (Soyulmuş, gobeği çıkarılmış ve ince ince dilimlenmiş) 1,5 kilo Toz şeker 100 gr ![]() Badem (Kıyılmış) 50 gr ![]() Çekirdeksiz üzüm (Sultani) 50 gr ![]() Ekmek kırıntısı 25 gr ![]() Tarçın Yarım çay kaşığı Yapilisi: Unla tuzu derin bir kabın içine eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufka halinde açılmış hamuru biraz daha inceltmek için, yufkayı tülbentiyle birlikte elinizin üst tarafına alın ve sağa sola çekiştirerek yayın ![]() Hamurun soğumaması için çok hizli yapmalisiniz ![]() Erimiş yağı yufkanın üzerine sürün, sonra ayrı bir yerde birbirine karıştırdığınız malzemeyi yufkanın üzerine eşit ölçülerde serin ve tülbentin yardımıyle yuvarlaya yuvarlaya sıkıca sarın ![]() Hazırladığınız çöreği hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve üzerini tekrar erimiş yağla yağlayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Almanya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanya Mutfağı Yemek TarifiBavyera Kremasi Malzemeler: Yumurta sarısı 4 adet Pudra şekeri 80 gr ![]() Vanilya yemişi 1 adet Süt 1/4 lt ![]() Beyaz jelatin 6 yaprak Çırpılmış krema 200 gr ![]() Çilek 200 gr ![]() Yapilisi: Hamur için: Yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle karıştırın ![]() Vanilya yemişini yarın ve içini ayırın ![]() ![]() ![]() Kremayı sos tenceresine geri dökün ve krema katılaşıncaya dek hiç durmadan karıştırarak orta ateşte ısıtın ![]() Kremanın kaynamamasina dikkat edin ![]() ![]() Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin ![]() ![]() ![]() Daha sonra kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve tam bir kremaya dönüştürün ![]() ![]() Servis yapmadan önce çilekleri yıkayın ve temizleyerek püre yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Almanya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanya Mutfağı Yemek TarifiElmali Sosis Malzemeler: İç yağı 25 gr ![]() Sosis 700 gr ![]() Elma 500 gr ![]() Tereyağı 1 çorba kaşığı Toz şeker 3,5 çorba kaşığı Kuru üzüm 50 gr ![]() Lahana turşusu (Servis için) Yapilisi: İçyağını genişçe bir kapta eritin ve sosisleri nar gibi kızartın ![]() Elmaları soyun, göbeğini çıkartın ve dilimleyin ![]() Yağı küçük bir tavada eritin ve elmaları atarak tavanın üstünü kapatın ![]() ![]() ![]() Lahana turşusunu ısıtın ![]() Elmaları bir servis tabağına sıralayın, üzerine kızarmış sosisleri yerleştirin, hemen sıcak servis yapın ![]() Isıttığınız lahana turşusunu ayrı bir tabakta servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Almanya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanya Mutfağı Yemek TarifiRoladen (Fİleto Et Sarmasi) Malzemeler: Sığır eti (Sırt kısmından) 700 gr ![]() Hardal 4 silme çay kaşığı Soğan (Küçük, çok ince kiyilmis) 1 adet Domuz pastırmasi 4 ince dilim (Tercihe göre dana pastirma da olabilir) Salatalık ((turşuluk)) 2 adet İç yağı 25 gr ![]() Taze kereviz yaprağı 2 sap Havuç (Doğranmış) 1 adet Pırasa (Doğranmış) 1 adet Tuz ,Karabiber (Taze çekilmiş) Et suyu 3 bardak Tereyağı , Un 3 kaşık Yapilisi: Sığır etini 4 ince dilim halinde kestirin ![]() ![]() Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim domuz pastırması yerleştirin ![]() Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun ![]() Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle bağlayın ![]() İcyağını bir tavada eriterek sarılmış et dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın ![]() ![]() Tavaya sebzeleri koyarak karıştırarak 5 dakika kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Kavrulmuş ve pişmiş sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya blenderla püre oluncaya kadar karıştırın ![]() ![]() Başka bir tavada yağı eritin, içine unu katın ve karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Almanya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanya Mutfağı Yemek TarifiHamburg Tavugu Malzemeler: 8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünmüs) 2 bas orta boy kuru sogan (halka seklinde dogranmis) 1 tatli kasigi domates salçasi 3 yemek kasigi margarin 200 gr ![]() 10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye 1 su bardagi beyaz sarap 2 dis sarmisak (dövülmüs) 1 çay kasigi karabiber 1 çay kasigi tuz Yapilisi: 2 yemek kasigi yagi derin bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan bir tavaya kalan 1 yemek kasigi yagi koyup, eriyince 2 dis sarmisagi atip 1 dakika kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaninda patates püresi ile servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Almanya Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanya Mutfağı Yemek TarifiPatatesli Frankfurter Malzemeler 3 adet Frankfurter veya sucuk da olabilir (Frankfurter, Almanların en meşhur sosis türüdür) 1 yemek kaşığı margarin 2 adet orta boy soğan (ince halka şeklinde doğranacak) 1 adet yeşil dolmalık biber (halka şeklinde doğranacak) Tarif Önce soğanları ince halkalar halinde dilimleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tarafta da patatesleri tuzlu suda çok fazla olmamak şartıyla, yumuşayıncaya kadar haşlayalım ![]() ![]() En az 2 cm kalınlığında iri iri doğradığımız sosis ya da sucukları kaynayan soslu suyun içine aktaralım ![]() Sıcak olarak servise sunalım ![]() |
![]() |
![]() |
|