Milano Usulü Pilav Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milano Usulü Pilav Yemek TarifiMilano Usulü Pilav[italyan Mutfaği] Malzemeler : 1 bardak basmati pirinç 1 soğan (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 ince dilim kıyılmış pastırma 3 bardak tavuk suyu 50 gr rendelenmiş çedar peyniri Karabiber Tuz Hazırlanışı : Zeytinyağını ısıtın ve soğanla pastırmayı yakmamak şartıyla hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun ![]() Pirinci katın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun Tavuk suyunu üstüne dökün, hafif ateşte kaynatın Bir kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın 15-20 dakika kadar veya pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin![]() Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın Rendelenmiş peynirin yarısını pilava katın ve karıştırıp sıcak servis yapın Serviste geri kalan peyniri üzerine serpiştirin |
|
Milano Usulü Pilav Yemek Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milano Usulü Pilav Yemek TarifiMilano Usulü Pilav |
|
|
|