Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alevli, biberli, biftek, fransız, mutfağı

Alevli Biberli Biftek - Fransız Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alevli Biberli Biftek - Fransız Mutfağı




Alevli Biberli Biftek (fransa)

STEAK AUX POIVRES

4 kişi için MALZEME:

4 adet biftek (150 gr tanesi)

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tane karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı, yoksa soğan

1 kahve fincanı dömi glas

1 çorba kaşığı tereyağı (Varsa 4 çorba kaşığı krema)

YAPILIŞI

Tane karabiberleri eziniz, biftekleri ezilmiş karabibere bulayıp tuzlayınız

Flambe ocağını misafirin önünde yakıp tavayı üzerine koyarak kızdırınız

Bir kaşık tereyağı ilâve edip yağ yanmadan, hemen biftekleri ilâve edip üçer dakika alt üst çevirerek pişiriniz

Soğanı serpip bir dakika soğanla beraber alt üst çevirerek pişirip biftekleri bir tabağa çıkarıp tavanın içine dömi glas ve kremayı ilâve ediniz

Bir iki dakika kaynatıp altındaki ateşi söndürünüz

Kalan tereyağını tavanın içine karıştırarak yedirerek biftekleri ilâve ediniz

Tavadaki sosa alt ve üst bulayıp sosla beraber servis ediniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.