![]() |
Alevli Biberli Biftek - Fransız Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alevli Biberli Biftek - Fransız MutfağıAlevli Biberli Biftek (fransa) STEAK AUX POIVRES 4 kişi için MALZEME: 4 adet biftek (150 gr ![]() 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı, yoksa soğan 1 kahve fincanı dömi glas 1 çorba kaşığı tereyağı (Varsa 4 çorba kaşığı krema) YAPILIŞI Tane karabiberleri eziniz, biftekleri ezilmiş karabibere bulayıp tuzlayınız ![]() Flambe ocağını misafirin önünde yakıp tavayı üzerine koyarak kızdırınız ![]() Bir kaşık tereyağı ilâve edip yağ yanmadan, hemen biftekleri ilâve edip üçer dakika alt üst çevirerek pişiriniz ![]() Soğanı serpip bir dakika soğanla beraber alt üst çevirerek pişirip biftekleri bir tabağa çıkarıp tavanın içine dömi glas ve kremayı ilâve ediniz Bir iki dakika kaynatıp altındaki ateşi söndürünüz ![]() Kalan tereyağını tavanın içine karıştırarak yedirerek biftekleri ilâve ediniz ![]() Tavadaki sosa alt ve üst bulayıp sosla beraber servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|