Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvi, japon, usulü

Japon Usulü Bisküvi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Usulü Bisküvi




Japon UsulÜ BİskÜvİ

Malzemeler:

Un 2 bardak
Pudra şekeri 1 bardak
Yağ 6 çorba kaşığı
Kakao 1 çorba kaşığı
Yumurta 2 adet
Yumurta sarısı 1 adet
Zencefil Bir çimdik
Vanilya Bir çimdik

Yapilisi:

Unu eleyip kakao ile karıştırın
Pudra şekeri, vanilya, zencefil ve yağı bir kapta iyice karıştırıp krema haline getirin Yumurtaları teker teker kırıp karıştırarak kremaya katın ve karışımı iyice çalkalayın
Kakaolu unu bu karışımın içine yedire yedire katın
Hazırladığınız bu hamuru ucu düz bir sıkma torbasına doldurun Bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve kağıdın üstünü hafifçe yağlayın
Hamuru birbirine yapışmayacak şekilde aralıklı olarak küçük topaklar halinde kağıdın üstüne sıkın
Önceden 230 dereceye ısıtılmış bir fırında 10 dakika kadar pişirin Tepsiyi fırından aldıktan sonra bisküvileri soğutun ve ikişer ikişer ayırın
Bir bisküvinin üstüne istediğiniz cins marmelat sürün ve diğer bisküviyi marmelatın üstüne kapatın


Alıntı Yaparak Cevapla

Japon Usulü Bisküvi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Usulü Bisküvi




japon usulü pilav

Japon pilavı (Yakimeşe) malzemeleri

750 gr kısa taneli Japon pirinci 5 kurutulmuş mantar 250 gr kemiksiz tavuk eti 5 çorba kaşığı soya sosu 45 su bardağı su 2 çorba kaşığı Sake 2-3 havuç 1 kahve fincanı konserve bezelye 3 yumurta 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı Tuz

Japon pilavı (Yakimeşe) hazırlanışı

Japon pilavı (Yakimeşe): Kurutulmuş mantarları sıcak suda 30 dakika bekletin Kök kısımlarını koparın ve mantarları ince ince dilimleyin Tavuk etini 2 santimlik küpler halinde doğrayıp bir kaba alın Üzerine 1 çorba kaşığı soya sosu gezdirin ve 20 dakika marine edin Havuçları temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin Bezelyenin suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın

Pirinci bol su ile nişastası tamamen gidinceye kadar yıkayın Tencereye alıp su, Sake, 3 çorba kaşığı soya sosu ve tuz ekleyerek karıştırın Tavuk eti ve havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın Su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 10 dakika pişirin Pilavı ateşten alıp 10 dakika kapağını açmadan dinlendirin

Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın Yumurtaları biraz tuz ile çırpıp tavaya dökün Sürekli karıştırarak yumurta parça parça oluncaya kadar pişirin

Pilava bezelyeleri ve pişirdiğiniz yumurtayı ekleyip karıştırın Fazla ezmeden harmanlayıp sıcak servis yapın Afiyet olsun

Japon pilavı (Yakimeşe) artık hazır, afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.