Risotto (İtalyan) Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Risotto (İtalyan) Yemek TarifiMalzemeler 400 GR BALDO PİRİNÇ 50 GR BEYAZ PEYNİR 1 ADET ORTA BOY HAVUÇ YETERİNCE SU 1 ADET ORTA BOY KABAK YETERİNCE TUZ VE KARABİBER 200 GR MANTAR 1/4 DEMET MAYDONOZ 4 TABLET ET SU 50 GR TEREYAĞ Yapılışı BİR TAVA ALINARAK, İÇİNE PİRİNÇ, HAVUÇ, KABAK VE MANTAR ATILIP, KURU ŞEKİLDE SOTE EDİLDİKTEN SONRA İKİ DAKİKA ATEŞTE KAVRULUR BAŞKA BİR KAPTA SU VE ET SU TABLETLERİ KARIŞTIRILARAK KAYNATILIR SONRA KAYNAMIŞ SU KEPÇE YARDIMIYLA , PİRİNCLERİN BULUNDUĞU KABA DÖKÜLÜR SUYUNU ÇEKTİKCE SU İLAVE EDİLİR HAFİF PİŞMEYE BAŞLADIĞI ZAMAN MAYDONOZ İLAVE EDİLİR PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE RENDELENMİŞ BEYAZ PEYNİR DÖKÜLEREK SERVİSE SUNULUR![]() |
|
Risotto (İtalyan) Yemek Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Risotto (İtalyan) Yemek Tarifi4 adet tavuk göğsü filetosu 2 çorba kaşığı çiçek yağı 3 fincan tavuk suyu 2 çorba kaşığı su Yarım fincan baldo pirinç 1 adet küçük soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı siyah hardal çekirdeği Çeyrek çay kaşığı kakule Çeyrek çay kaşığı kimyon Çeyrek çay kaşığı nane 1 çorba kaşığı kişnişotu KAŞMİR PİLAVLI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ Yağı orta boy bir tencerede ısıtın, içine ince doğradığınız soğanı, dövülmüş sarımsağı, hardal çekirdeğini ekleyip, soğanları yumuşayıncaya dek pişirin Arta kalan baharatları da ekleyerek pişirmeye devam edin Pirinci ekleyin ve baharadarla iyice kanştırın Ardından tavuk suyunu ekleyip biraz kaynatın Isıyı düşürün ve pirinçler yumuşayıncaya dek kaynatmaya devam edin Kişnişotuyla karıştırarak sıcak muhafaza edin Tavuk filetolarını önceden ısıtılmış ve yağlanmış barbeküde kahverengi oluncaya dek pişirin Barbeküden aldıktan sonra kalın kalın dilimleyin Tavuk filetosunu hazırladığınız kaşmir pilavıyla servis edin |
|
|
|