Amerikan Mutfağı - Havuç Sote Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Amerikan Mutfağı - Havuç Sote TarifiAmerikan Mutfağı-Havuç Sote Tarifi Malzemeler 500 gr küçük soğan 750 gr havuç 50 gr margarin Tuz ve karabiber Toz şeker 1/2 demet maydanoz 2 demet taze soğan (Amerika'daki okuyucularımız taze soğanı Asyalılar'ın marketlerinden bulabilirler) Yapılışı Soğanları soyun ve havuçları temizleyin Soğanları yağda çevirin, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5 dakika kendi suyunda pişirin Havuçları ilave edin ve yine tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ilave ederek tatlandırın Yarım bardak su ilave edip 10-12 dakika, arada karıştırarak, pişirin Taze soğanları ayıklayın, yeşil kısımlarını kesin Beyaz kısımlarının üzerlerine çizik atın, havuçların üzerine koyarak 3 dakika beraber pişirin Sotenin suyu 6 yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın Maydanozu irice kıyın ve üzerine koyup karıştırın Havuç soteyi her türlü et yemeği ile servis yapabilirsiniz![]() |
|
|
|