![]() |
Azeri Mutfağı - Şekerbura - Nevruz Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Mutfağı - Şekerbura - Nevruz Tatlısı TarifiAzeri Mutfağı-Şekerbura - Nevruz Tatlısı Tarifi Malzemeler 50 gram tereyağı 100 gram yoğurt bir tutam tuz 1 yumurta 1 gram vanilya 500 gram un 15 gram maya 350 gram fındık içi 350 gram toz şeker Yapılışı İlk başta şekerburaların içerisine konacak iç hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekerbura içi hazır olduktan sonra hamur hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Kesilmiş bu dairelere önceden hazırlanmış iç konur ve ortasından katlanarak kenarları üst üste gelecek şekilde bükülerek kapatılır ![]() ![]() Hazır şekerburalar yukarıda anlatıldığı gibi korunursa, 2 - 3 hafta sertleşmeden tazeliğini korur ![]() |
![]() |
![]() |
|