![]() |
Tavuk Çorbası - Yunan Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Çorbası - Yunan Mutfağı Yemek TarifiMalzemeler : 1/2 su bardağı pirinç 7,5 su bardağı tavuk suyu 4 yumurta 2 limon suyu 2 sap maydanoz (ince kıyılmış) 1/2 kahve kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı : Pirinçleri iyice yıkayıp 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün ![]() Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() Yumurtaları orta boy bir kaseye kırıp yumurta teli yada mikserde çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi orta ateşe oturtup çorbayı 2-3 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Çorbası - Yunan Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Çorbası - Yunan Mutfağı Yemek TarifiİTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ Malzemeler 4 adet piliç göğüs eti 4 adet kuru soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 3 adet domates 1 çay kaşığı acısso 1 su bardağı tavuk suyu 4 çorba kaşığı un Yarım çay kaşığı karabiber Tuz PİLİÇLERİ KIZARTMAK İÇİN Sıvı yağ İTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ TARİFİ Sosun hazırlanışı;Önce soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|