Beef Florentine Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beef Florentine Yemek TarifiBeef Florentine Malzemeler 9-10 adet cok ince yufka 4 kaşık tereyağı en altı için: 2 kaşık tereyağı 1 kg kıyma 1 kaşık un 400 gr lık konserve doğranmış domates 2 kaşık salça 1 kaşık şeker 2 diş sarmısak tuz karabiber Ortası için: 650 gr ıspanak(doğranmış) 3/4 bardak kaşar peyniri 125 gr krem peynir 2 adet yumurta çırpılmış Yemeğin Tarifi Önce kıymayı pişirin, domatesleri ve unu sarmısağı, salçayı pişirin Bu arada ıspanakları haşlayın suyunu süzdükten sonra peynirlerin ikisini de karıştırın büyükçe bir tepsiye önce kıymalı karışımı yayın üstüne de ıspanaklı karışımı yayın sonra yufkaların üstüne biraz erimiş yağ sürüp tepsinin en üstüne elinizle büzüştürerek yayın en üste biraz daha tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin Servise sunabilirsiniz |
Beef Florentine Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beef Florentine Yemek TarifiBAMYALI PİLİÇ Malzemeler 8 parça piliç butu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kuru soğan 4 adet orta boy domates 1 bardak tavuk suyu 1 kutu bamya konservesi veya 500 gr taze bamya 4 çorba kaşığı limon suyu Yarım çay kaşığı karabiber, Tuz PİLİÇLERİ SOTELEMEK İÇİNr 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz BAMYALI PİLİÇ TARİFİ Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, soğanlara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin Üzerine biberiye veya maydanoz koyarak servis edin Hazırladığınız karışıma bamya ve tavuk suyunu ilave ederek tuz, limon suyu, karabiber ile lezzedendirin Bir başka kapta tereyağını eriterek piliçleri ters düz ederek kızaran Piliçleri bamyalı kanşıma ilave 'ederek kısık ateşte 30 dakika pişirin |
|