![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiIzgara Sebzeli Lazanya Malzemeler: 4 kişilik
Tarif:
|
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiFesleğen Soslu Tagliatelle MALZEMESİ 1 paket tagliatelle makarna 250 gr ![]() 1 demet maydanoz 1 demet taze fesleğen veya 2 yemek kaşığı kuru fesleğen 5 diş sarmısak 1,5 tatlı kaşığı tane karabiber ½ su bardağı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz TARİF Öncelikle büyük bir tencereyi önümüze alalım, içine 7-8 bardak su koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnalarımız pişerken biz bu arada fesleğenli sosumuzu hazırlamaya başlayalım ![]() ![]() ![]() Bu arada taze fesleğenleri ve maydanozları ince ince kıyıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak sıcak servise sunabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiMakarna Oristana MALZEMESİ
TARİF Makarnayı mutlaka et suyunda haşlamanız gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta gözünde makarnamızı 15 dakika daha pişirelim ![]() Sonra hemen fırından alıp, sıcak olarak servise sunalım ![]() Üzerine kırmızı toz biber de gezdirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiPatlıcanlı Nibut Çorbası MALZEMESİ
TARİF Bir düdüklü tencere ya da normal tencerenin içine sıvıyağı koyalım ve kızdıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan hamuru hazırlamak üzere un, su ve tuzu iyice yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiFrittata Di Zucchine MALZEMESİ
TARİF Öncelikle soğanları ince ince ve halka halka doğrayalım ![]() ![]() ![]() Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp, içine önce soğanları atalım ve orta ateşte 5 dakika, soğanlar sararıncaya kadar karıştırarak kavuralım ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde yumurtaları biraz çırpalım, içine sütü, ince ince kıydığımız fesleğen veya maydanozu, tuzu, karabiberi ve varsa küçük hindistan cevizi rendesini ilave edelim ![]() ![]() Hemen hemen 20 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiCarciofi Alla Romana Malzemeler : 6 kişilik
Tarif:
|
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiPizza Alla Marinara Üst malzemesi:1 pizza tabanı için
Tarif: domatasleri incecik doğrayın, ezdiğiniz sarmısak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın ![]() pizza tabanına, domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin, ançüezleri koyun, 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin ![]() pizza hamuru malzemeler: 4 kişi için
|
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiDomates Soslu Spagetti Malzemeler : 225 gr ![]() 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet çentilmiş soğan 1 diş dövülmüş sarımsak 1 adet rendelenmiş havuç 400 gr ![]() ![]() küçük doğranmış domates 2 bardak et suyu 3 çorba kaşığı domates salçası Çekilmiş küçük hindistancevizi Kuru reyhan Karabiber Tuz Hazırlanışı : Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun ![]() Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun ![]() Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin ![]() ![]() Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ) ![]() Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır ) süzgeçten süzün ![]() ![]() Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek Tarifiİtalyan Usulü Sardalya Malzemeler : 6 konserve sardalya (yağları süzülüp her biri ikiye ayrılmış) 200 gr ![]() (suda bırakılıp süzülüp ufalanmış) 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı domates salçası 1,5 tatlı kaşığı hardal 1 çorba kaşığı tereyağ 1 yumurta 6 dilim kızarmış tost ekmeği 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı : Küçük bir tencereye beyaz peyniri ve sütü koyup orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak peynir süte karışana kadar pişirin ![]() ![]() Ayrı bir kasede domates salçası, hardal, tuz, pul kırmızıbiber, yumurta ve tereyağını iyice çırpın ![]() Karışımı süt ve peynirin bulunduğu tencereye ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak 2 dakika kalınlaşana kadar pişirin ve tencereyi ateşten alın ![]() Izgaranızı kızdırın, tenceredeki karışımı tost dilimlerinin üstüne eşit miktarda dökün ve her ekmek diliminin üstüne sardalya fletolarını yerleştirip fırın ızgarasına süzün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiMilano Usulü Pilav Malzemeler : 1 bardak basmati pirinç 1 soğan (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 ince dilim kıyılmış pastırma 3 bardak tavuk suyu 50 gr ![]() Karabiber Tuz Hazırlanışı : Zeytinyağını ısıtın ve soğanla pastırmayı yakmamak şartıyla hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun ![]() Pirinci katın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiYengeç Çorbası Malzemeler : 225 gr ![]() 1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1 adet havuç 2 adet arpacık soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1,5 çorba kaşığı beyaz şarap 2 diş sarmısak 3 karanfil 1 su bardağı süt Karabiber Tuz Hazırlanışı : Yengeç etini 2 saat sütün içinde bekletin ![]() Şarap ve yağın dışında bütün malzemeyi tuzlu suda haşlayın, sonra tel bir süzgeçten geçirerek püre yapın ![]() Şarabı ve yağı püreye karıştırın ![]() ![]() --->: İtalyan Muftağı frmacil sayfa 2iki --->: İtalyan Muftağı |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiOsso Buko (İtalyan Usulü Dana İnciği) Malzemeler: - 5 adet 250 gr kemikli dana inciği - Tuz, taze çekilmiş karabiber - 30 gr (4 çorba kaşığı) un - 45 gr (3 çorba kaşığı) margarin - 200 gr (2 orta boy) soğan - 1 diş sarmısak - 500 gr konkase domates - 250 ml (1 su bardağı)sek beyaz şarap - 300 ml (1 1/4 su bardağı) et suyu - Buke garni - 2 çorba kaşığı limon suyu - 1 demet maydanoz Yapilisi: Etleri bir tencereye, üzerini örtecek kadar soğuk su ilave ederek koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan et suyunu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri fırından alın ![]() ![]() ![]() *Buke Garni: Defne yaprağı, maydanoz sapları ve yaban kekiği bir iple birbirlerine bağlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiPratik İstridyeli Makarna Kum midyeli linguini Gereçler 1 paket linguine makarna (spagetti ya da fettucini de olabilir) 60 adet istiridye (veya kum midyesi) 1 su bardağı beyaz şarap 1 çay bardağı zeytinyağı 4 diş sarımsak 10 yaprak taze fesleğen Tuz Yapılışı Servis Önerileri Her tabağa 10 adet istiridye gelecek şekilde hesaplayın Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): - Makarnanın diriliği zevke göre değişebilir ![]() ![]() Ayrıca italyan makarnalarının yumurtası bol olduğundan daha diri kaldıklarını unutmayın ![]() - İstiridye (ya da kum midyesi) satın alırken kabuğu kırık olmayan ve kapağı çok sıkı kapalı olanlardan tercih edin ![]() - Migros'un dondurulmuş gıda ürünleri bölümünden 1 paket ayıklanmış, kabuksuz, dondurulmuş kum midyesi alarak da denedim ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynayan suya bir paket makarnanızı (500 gr ![]() ![]() Bu esnada sarımsakları bıçakla olabildiğince küçük parçalara bölün ![]() İstiridyelerinizi ise güzelce yıkayın ![]() ![]() Yağ kızınca sarımsakları ilave edin ![]() ![]() Teflon tavanın kapağını kapatıp istiridyelerin kabukları açılana kadar bekleyin ![]() ![]() Kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Muftağı Yemek TarifiIzgara Sebzeli Lazanya ![]() |
![]() |
![]() |
|