![]() |
Kağıtta Balık - Çin Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Balık - Çin MutfağıKağıtta Balık - Çin Mutfağı Malzemeler: 150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz 300 gr beyaz etli balık filetosu 1 tutam karabiber 1 limon (ince dilimlenmiş) Su Yagli kagit Yapılışı: Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın ![]() Yağlı kağıttan, bir kenarı 25 cm çapında kare biçimi 4 kağıt kesin ![]() Havuç, taze soğanlar ve maydanozu bir kasede karıştırıp, kağıtların üstlerine eşit miktarlarda paylaştırın ![]() Keskin bir bıçakla balık filetolarını çok ince şeritler halinde kesip, sebzelerin üstüne eşit miktarlarda yerleştirin ![]() Her kümenin üstüne sıvıyağ gezdirip, karabiber serpin ![]() Kare biçimi kağıtlardan birini karşılıklı iki kenarından tutup, biri öbürünün üstüne gelecek biçimde harcın üstüne katlayın ![]() Kalan iki kenarı da birbirinin üstüne gelecek biçimde kıvırıp, bir kez daha kıvırarak paketi bütünüyle kapatın ve katlama yerlerini elinizle bastırarak, yapışmalarını sağlayın ![]() Kalan üç paketi de aynı biçimde hazırlayıp, balık paketlerini delikli bir buğulama kabına yan yana yerleştirin ![]() Buğulama kabını suyun kaynamakta olduğu tencereye oturtup, üstünü örterek balık paketlerini beş dakika buharda pişirin ![]() Sonra tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki paketleri 4 ayri servis tabağına yerleştirin ![]() Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|