![]() |
Domates Soslu Spagetti [İtalya] Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Spagetti [İtalya] Yemek TarifiMalzemeler : 225 gr ![]() 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet çentilmiş soğan 1 diş dövülmüş sarımsak 1 adet rendelenmiş havuç 400 gr ![]() ![]() küçük doğranmış domates 2 bardak et suyu 3 çorba kaşığı domates salçası Çekilmiş küçük hindistancevizi Kuru reyhan Karabiber Tuz Hazırlanışı : Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun ![]() Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun ![]() Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin ![]() ![]() Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ) ![]() Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır ) süzgeçten süzün ![]() ![]() Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Domates Soslu Spagetti [İtalya] Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Spagetti [İtalya] Yemek TarifiPORCİNİ MANTARLI VE BİBERİYELİ YABANİ GÜVERCİN Malzemeler 2 adet güvercin göğüs 2 adet güvercin budu Zeytinyağı 5 adet küp şeklinde kesilmiş kereviz ve havuç 10 adet porcini mantarı 3 yemek kaşığı demi glass sos 1 su bardağı kırmızı şarap Taze kekik ve biberiye YABANİ GÜVERCİN TARİFİ Güvercin göğüs ve budunu teflon tavada pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|