Tepside Kebbe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepside KebbeTepside kebbe ![]() 1 su bardağı ince bulgur Yarım su bardağı su 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 400 gr kıyma 2 soğan Karabiber Tuz Kimyon Tarçın 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz Tane karabiber Yoğurt Bulguru süzgece alıp soğuk su ile yıkayın Soğanları rendeleyin Kıyma, su, yağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın Bulgur ile maydanozu ilave edin![]() Karışımı yağlanmış fırın kabına alıp bastırarak yayın Bıçak ile baklava dilim şeklinde keserek ortalarına birer top karabiber yerleştirin 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin üzerine kıyılmış maydanoz serpip yanında yoğurtla birlikte servis yapın![]() Tepside kebbe (Kobba, Kubba) artık hazır, afiyet olsun ![]() |
|
|
|