Alman Mutfağı - Rotkohl - Elmalı Kırmızı Lahana |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Mutfağı - Rotkohl - Elmalı Kırmızı LahanaAlman Mutfağı-Rotkohl - Elmali Kirmizi Lahana Malzemeler Kırmızı Lahana (İnce ince kıyılmış) 1 kg Defne yaprağı 1 adet Kırmızı şarap sirkesi 6 çorba kaşığı Kaynar su 2 bardak Toz şeker 1 silme çorba kaşığı Tuz Biber Elma (Soyulup gobekleri çıkartılarak dilimlenmiş) 225 gr Soğan (Küçük, çentilmiş) 1 adet Karanfil (Çekilmiş veya dövülmüş) 1 çimdik Yapılışı Lahanayı bir tencereye koyun; sirkeyi, şekeri, tuz ve biberi katarak karıştırın Yağı veya içyağını derin bir tencerede eritin ve elmalarla soğanı 5 dakika veya elmaların rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun, içine dövülmüş karanfili, defne yaprağını, suyu ve lahanayı katın Tencerenin kapağını kapayarak hafif ateşte bir saat kadar kaynatın Suyunu çekmemesi için arada bir kontrol edin, gerekirse su ekleyin Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın |
|