![]() |
Tarka Dhal Mercimekli Sos - Hint Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarka Dhal Mercimekli Sos - Hint MutfağıTarka Dhal (Mercimekli Sos ) Hint Mutfagi Malzemeler: - 115 gr ![]() - 50 gr ![]() - 2,5 su bardağı su - 1 tatlı kaşığı toz zencefil - 4 diş sarımsak - 4 çay kaşığı zerdaçal - 2 adet sivri biber - 1 tatlı kaşığı tuz Sosu İçin - 2 yemek kaşığı sıvı margarin - 1 adet soğan - 1 çay kaşığı hardal tohumu - 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber - 1 adet domates Süslemek İçin - 10 adet taze kişniş yaprağı - 2 adet sivri biber acı - 1/2 demet taze nane Yapilisi: 2 adet sivri biberin içini çıkarıp, kıyınız ![]() 2,5 bardağı su içinde ayıklanmış mercimekleri toz zencefil, sarımsak, zerdaçal ve kıyılmış sivribiberi ekleyip, mercimekler pişene kadar kaynatınız (10-15 dakika) Mixerde kalın püre haline gelene kadar çekiniz ![]() Tuz ile baharatlandırınız ![]() Sosu Kuru soğanı yemeklik doğrayınız ![]() Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayınız ![]() Yayvan bir tencerede sıvı margarini kızdırıp, kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Daha sonra içine hardal tohumu, acı kırmızı biber, ve doğranmış domatesleri ekleyip, bir taşım kavurunuz ![]() Hazırladığınız sosu, püre haline getirdiğiniz mercimeklere ekleyip, hepsini birlikte bir taşım pişiriniz ![]() Acı sivri biberlerin içini çıkarıp, ince ince kıyınız ![]() Taze nane ve kişniş yapraklarını kıyınız ![]() Mercimek sosunu servis tabağına alıp üzerini acı sivri biber, taze kişniş ve taze nane ile süsleyip, sosu ılık olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|