10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Mutfağı - Hamurda Salam
Alman Mutfağı-Hamurda Salam
Malzemeler
400 gr salam
Sos için: 8 yemek kasigi yogurt, 4 yemek kasigi hardal, 1 adet salatalik tursusu, 1 demet dereotu, Toz seker, Karabiber, Tuz
15 gr maya
50 ml süt (3,5 yemek kasigi)
330 gr un (2,5 su bardagi)
2 adet yumurta
50 gr yumusak margarin
1 adet yumurta sarisi
Tuz
Yapılışı
Mayayi ilik süt ve 3,5 yemek kasigi un ile karistirin Sicak bir yerde 10 dakika kabarmaya birakin 300 gr unu bir kaseye koyup, ortasini çukurlastirin Yumurta, 1 tutam tuz, margarin ve mayali karisimi koyup ortadan baslayarak yogurun Düzgün bir hamur elde edin 10 dakika kabarmaya birakin
Hamuru 30x15 cm büyüklügünde açin Yagli kagit yaydiginiz firin tepsisine yerlestirin
Salamin zarini soyup bütün olarak(rulo halinde) hamurun ortasina koyun ve hamurla etrafini sarin Hamurun uç kisimlarina su sürüp kapatin 20 dakika dinlenmesi için bekletin Yumurta sarisini 1 tatli kasigi su ile çirpip hamurun üzerine sürün 200º sicakliktaki Siemens firinin alttan 2 rafinda 30 dakika pisirin
Sos için, yogurt ve hardali karistirin Salatalik tursusunu küp seklinde dograyin Dereotunu kiyin Her ikisini sosa karistirin Karabiber, tuz ve bir tutam toz seker ile tatlandirin Hamurda salamin yaninda servis yapin
|
|
|