Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alman, mutfağı, tarifi, yemek

Alman Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Yemek Tarifi




Sosisli Patates Çorbasi

Malzemeler:

20 gr havuç, 20 gr kereviz (kök), 20 gr soğan, 10 gr tereyağı, 135 gr patates, 300 gr et suyu, 50 gr sosis, 50 gr et veya sosison, 5 gr yeşillik, defne yaprağı, biber, tuz

Hazırlanışı:

Kerevizi küp şeklinde kesip tereyağında kavurun Daha sonra doğranmış patatesleri ilave edip bir az daha kavurun ve üzerine et suyunu ilave din Biber ve defne yaprağını ekleyinPiştikten sonra ateşten alın Haşlanmış dilimlenmiş sosis ve etle birlikte servis yapın Üzerlerini maydanoz yaprakları ile süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla

Alman Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Yemek Tarifi




Hamburg Usulü Biftek

Malzemeler:
Dana eti 160 gr, tereyağı 20 gr, yumurta 2 adet, yeşillik 2 gr, tuz
Hazırlanışı:
Porsiyonlara ayrılmış etleri dövün Hazır oluncaya kadar kızartın Bir tarafta yumurtayı tuzla çırpın, yeşillikle beraber bifteğe ilave edin Tavada masaya sunun


Alıntı Yaparak Cevapla

Alman Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Yemek Tarifi




Scharlot

Malzemeler:

300 gr bisküvi, 300 gr krema, 20 gr pudra şekeri, 5 adet yumurta sarısı, 10 gr jelatin, 50 gr şurup, 200 gr çilek, 200 gr kayısı

Hazırlanışı: Kremayı pudra şekeri ile çırpın Yumurta sarılarını ilave edin Üzerine şurupla karıştırılmış jelatini ekleyin Karışımı hazır bisküvinin üzerine dökün, üzerini meyvelerle süsleyin 6-8 saat buzdolabında bekletin Daha sonra krema ile süsleyin ve üzerine şarap dökerek servise sunun






Alıntı Yaparak Cevapla

Alman Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Yemek Tarifi




Alman Usulü Patlıcan

Malzemeler:

210 gr patlıcan, 5 gr bitkisel yağ, 30 gr soğan, 15 gr haşlanmış pirinç, 60 gr haşlanmış koyun eti, 1/5 adet yumurta, 10 gr peynir, karabiber, tuz

Hazırlanışı:

Patlıcanları uzununa ikiye ayırın İç kısmında bıçakla kesikler yapın Kesilmiş kısımları aşağıya gelecek şekilde tavaya yerleştirin ve bitkisel yağda kızartın Daha sonra iç kısımlarını kaşıkla çıkarın İçi çıkarılmış patlıcanları bir kenarda bekletin İçi doğrayın Haşlanmış pirinç, koyun eti, kavrulmuş soğanla karıştırın Üzerine tuz, biber, çiğ yumurta ekleyin ve iyice karıştırın Karışımı içi çıkarılmış patlıcanlara doldurun Peynir rendesi serpin Üzerlerine bitkisel yağ ekleyin ve fırına sürün






Alıntı Yaparak Cevapla

Alman Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Yemek Tarifi




München Et Yemeği

Malzemeler:

180 gr dana eti, 50 gr soğan, 5 gr acırga, 20 gr salatalık turşusu, yeşillik, tuz
Hazırlanışı:
Et bir tencereye konur Üzerine tuzlu kaynar su ilave edilir Pişmesine az kala yeşillik ve ikiye bölünerek kızartılmış soğan ilave edilir Piştikten sonra et çıkarılıp tabağa yerleştirilir Üzerine et suyu dökülür Rendelenmiş acırga ve marine edilmiş salatalık eklenerek servis yapılır






Alıntı Yaparak Cevapla

Alman Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Yemek Tarifi




Bienenstich

Malzemeler :

6 Yumurta
1 bardak seker
1 cay bardagi sivi yag
1 paket vanilya sekeri
1,5-2 bardak un
1 paket kabartma tozu
ici: 2 paket sahne, 1 paket vanilya sekeri, 1 vanilya pudding (Pardiescreme)

Yapılışı

Kek hamuru elde et, yaglanmis yuvarlak bir kaliba dök, üzerine badem serp ve 180° derecede pisir pistikten sonra kalibdan cikarmadan kekin üzerine bal döküp kapali firinda, firin kapisi acik 5 dakika balin her tarafa dagilmasin bekle soguduktan sonra ortadan kes kremayi sür dilimleyip servis yapabilirsiniz






Alıntı Yaparak Cevapla

Alman Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Yemek Tarifi




Berliner

Malzemeler :

400 gr un
çikolata
25 gr süt
pudra şekeri
50 gr margarin
40 gr toz şeker
25 gr yaş maya
2 adet yumurta
tuz, sıvıyağ
kayısı marmelatı

Yapılışı :

Unun ortası açılıp süt, margarin, şeker, maya ve yumurtalar koyulup yoğrulur Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir Küçük parçalara bölünüp, el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir Kurumamaları için üzerleri bir bezle örtülür Mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletilir

Orta ateşte ocağı üzerindeki tavaya yağ koyulur Yağ ısınınca hamurlar içine atılır Yağın içindeki hamurlar renk alınca bir kevgir ile ters yüz edilip diğer yüzlerinin de pişip renk alması sağlanır Yağın içinden çıkarılan berlinerler soğuduktan sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir Üstlerine pudra şekeri serpilir Eritilmiş çikolataya batırılarak süsleme yapılır






Alıntı Yaparak Cevapla

Alman Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Yemek Tarifi




Kremalı Muz

Malzemeler :

2 yemek kaşığı limon suyu,
2 adet muz,
1 yemek kaşığı toz şeker
Dövülmüş ceviz
Krema (krem şanti)

Yapılışı :

Muzları dilim dilim, orta kalınlıkta doğrayın Biraz margarinle birkaç dakika kızartın Şekeri ilave edin, hafif karamelleşinceye kadar pişirin Limon suyu ve cevizi ekleyip tekrar bir iki dakika çevirdikten sonra ocaktan alın Tabağa dizin Kremayı hazırlayıp yanında servis yapın






Alıntı Yaparak Cevapla

Alman Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Yemek Tarifi




Dresden Usulü Christ Stollen (Noel Keki)

Malzemeler :

150 gr şeker
1 tatlı kaşığı kakule
1 tatlı kaşığı tuz
2 limon kabuğu rendesi
1 kg un
100 gr kıyılmış badem
2 küçük bardak rom
500 gr tereyağı
1/4 lt süt
20 gr acı badem aroması
80 gr maya
100'er gr küçük küplere bölünmüş limon ve portakal Şekerlemesi
600 gr kuru üzüm
Üzerine sürmek için: 200 gr sıvı tereyağı
200 gr kuş üzümü
Sıcak iken üzerine serpmek için: 250 gr toz şeker, 5 çorba kaşığı vanilya ve Soğuduktan sonra üzerine serpmek için: Pudra şekeri

Yapılışı :

Kuru üzüm ve kuş üzümü yıkanır, üzerine rom dökülerek bir gece bekletilir Maya 1 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı ılık süt ile karıştırılarak ılık bir ortamda bekletilir Unun 2/3'ü bir kabın içine elenir, ortası açılarak kenarına baharat, şeker ve ısıtılmış yağ konur, ortadan başlayarak maya un, süt ve diğer malzeme ile karıştırılır Hamurda kabarcıklar oluşana kadar iyice karıştırılır, Kalan un da ilâve edilerek yoğrulur
Sonunda kuru üzüm, kuş üzümü, badem, limon ve portakal şekerlemesi içine karıştırılır, ılık bir ortamda kabarması için bekletilir Hamur kabardıktan sonra iki adet somun haline getirilir yağlı bir tepsi üzerine konarak biraz daha kabarması için bekletilir 175190şde 50-60 dakika pişirilir
Pişirdikten hemen sonra üzerine sıvı tereyağı sürülür ve şeker ile vanilya serpilir Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpilir






Alıntı Yaparak Cevapla

Alman Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Yemek Tarifi




PEYNİRLİ TART Tart hamuru için malzemeler

125 gram oda sıcaklığında margarin

1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurtanın akı, Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un, Tuz

İçi için

250gr beyaz peynir, Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu, 1 yumurtanın sarısı

Biberli zeytin ve Pulbiber

PEYNİRLİ TART TARİFİ

Hamur için margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın Unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yogurun Üzerini nemli bir bez ile örtüp yarım saat dinlendirin Tartın üzerini süslemek için mandalina büyüklüğünde bir miktar tart hamurunu ayırın Diğer hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın Kenarlarını yükseltin Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp peynirle karıştırın Bu karışımı tart hamurunun üzerine yayıp, üzerine dilimlenmiş zeytinleri yerleştirin Ayırdığınız hamurdan uzun çubuklar yapıp tartın üzerini kafes şeklinde süsleyin Yumurta sarısını hamurun üzerine sürüp pulbiber serpin Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.