Çikolatalı Krep - Fransız Mutfağı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Krep - Fransız MutfağıÇikolatali Krep 250 gr un 270 gr çikolata 2 çorba kasigi seker 1 çorba kasigi sivi yag 1 çorba kasigi tereyagi 1 fiske tuz 50 cl süt 3 yumurta Çelik bir kabin içine unu eleyin Içine, yumurta, tuz ve sekeri ilave edin Çirpma teli ile malzemeleri karistirip içine sütü sicim gibi dökerek hamura yedirin Tereyagini eritip içine ilave edin Süzgeçten geçirip 15-20 dakika dinlendirin Krebin piserken yapismamasi için tavayi çok iyi temizleyin Tavayi temizledikten sonra sivi yagla yaglayin ve ocakta kizdirin Hamuru dökerken, tavayi iki tarafa egerek, hamurun ince bir tabaka seklinde dibe yayilmasini saglayin 20 saniye kadar kizartip öbür yüzünü (bir çelik spatula yardimiyla) çevirin ve 20 saniye daha pisirip alin Diger krepleri pisirirken, tavayi çok hafif yaglayin Çikolatayi çelik bir kabin içinde benmari usulü (su dolu bir tencerenin içine kabi koyarak) eritin Sogumadan krebin üzerine dökün Çikolatili krepleriniz servise hazir hale gelecektir |
|