Anna Usulü Patates - Fransız Mutfağı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Anna Usulü Patates - Fransız MutfağıAnna Usulü Patates Hazırlama çorba kasigi tereyagi 4 adet patates Tuz, karabiber Patatesler soyulup yikanir Bir biçak yardimiyla patateslere üç-dört cm çapinda silindir sekli verilir Biçak veya sebze kiyacagiyla patatesler 2 mm kalinlikta dilimlere ayrilir (patates çipsi seklinde) Patatesler dilimlendikten sonra kesinlikle yikanmamalidir çünkü nisastasi gider ve piserken birbirine yapismaz ve dagilarak görünümü bozulur Tavaya biraz tereyagi konur ve kizdrilir Patates dilimleri 10-12 cm çapinda, daire seklinde tek kat olarak dizilir Alt yüzü kizardiktan sonra dilimlerin sekli hiç bozulmadan alt üst edilir ve kizarana kadar pisirilir Patatesin pismedigini düsünüyorsaniz patatesleri firina vererek biraz daha pismelerini saglayabilirsiniz Bu garnitür, önemli yemek davetlerinde izgara ve kizartma etlerle sicak olarak servis edilir |
|