Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, cin, mutfağı, tavuk, usulü

Çin Usulü Ballı Tavuk - Çin Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Usulü Ballı Tavuk - Çin Mutfağı




Çin Usulü Ballı Tavuk

MALZEMELER

600 g tavuk göğsü

1 çorba kaşığı mısır nişastası

yarım portakalın suyu

15 su bardağı tavuk suyu (veya su)

100 gr kavrulmuş yer fıstığı

3 çorba kaşığı bal

3 çorba kaşığı soya sosu

1 demet taze soğan

20 g taze zencefil, kıyılımış

1 tane kırmızı dolmalık biber

4 çorba kaşığı mısıryağı

3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü

tuz

karabiber

4 kişilik

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğrayıp, soya sosu, portakal suyu, şeri,

karabiber, zencefil, köri, bal, ve iri doğranmış taze soğan ile karıştırarak

20 dakika beklemeye bırakın Terbiyelenmiş etin, suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın Tavadan alıp sıcak bir yerde bekletin

Biberleri çubuk çubuk doğrayın, kalan soğanı da dilimleyip ekleyerek, yağda 3-4 dakika kızartın Ayırdığınız tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin, hepsini 5 dakika pişirin Mısır nişastasını bir miktar suyun içiersinde eritin, tavada biraz kaynatıktan sonra beklemeye bıraktığınız tavuk etlerini ve tuzu ilave edin, bir kaç kez çevirip ateşten alın Kavrulmuş fıstık ile süsleyerel servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.