Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dal, lezzetli, makhani, pişirilir, tarifi

Lezzetli Dal Makhani Tarifi Dal Makhani Nasıl Pişirilir?

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lezzetli Dal Makhani Tarifi Dal Makhani Nasıl Pişirilir?




Lezzetli Dal makhani Tarifi Dal makhani Nasıl Pişirilir?

Dal makhani malzemeleri

500 gr yeşil mercimek 100 gr barbunya 100 gr tereyağı 75 ml krema 125 gr domates püresi 25 gr zencefil 3 diş sarımsak 10 gr garam masala 20 gr kırmızı toz biber Tuz

Dal makhani hazırlanışı

Dal makhani:

Sarımsakları temizleyip kıyın Yeşil mercimek ve barbunyayı sekiz saat suda bekletin Suyunu değiştirip mercimeği haşlayın Pişince ocaktan alıp sudan geçirin Zencefil ve kıyılmış sarımsağı ekleyip yeniden kaynatın Kısık ateşte mercimeği iyice pişirin

Kıyılmış sarımsağı bir tavada soteleyin Kırmızı toz biber ve domates püresini ekleyin Birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın Karışımı ve tereyağını mercimeğe ilave edip 15 dakika daha pişirin Son olarak krema ve garam masalayı ekleyin Kıyılmış taze kişniş ile süsleyerek servis yapın

afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.