![]() |
Karides Kavurma - Çin Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karides Kavurma - Çin MutfağıKarides Kavurma - Çin Mutfağı Malzemeler: 1/2 kg karides (cimcime-çiğ) 4 diş sarımsak 3 adet taze soğan 1 adet domates (irice) 1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze) 1 çay kaşığı tane karabiber 1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos) 1 çorba kaşığı beyaz şarap 1 çorba kaşığı soya sosu Tuz,karabiber Yapilisi: Sıvı yağı derin bir kapta (wok tercik edilir) kızdırın ![]() Zencefilleri ince ince doğrayın ![]() ![]() Çiğ karidesleri ayıklayıp karışıma ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin ![]() Önceden havanda dövülmüş tane karabiberleri, Tabasco’yu ve domates püresini ilave edip karıştırmaya devam edin ![]() Bu arada domatesi de küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ve şarap ile birlikte karışıma katın ![]() Yeşil soğanın yalnız yeşil kısımlarını kibrit çöpü büyüklüğünde daha önceden doğrayıp hazırlayın ve bu aşamada ilave edin ![]() ![]() *Mutlaka sicak servis yapiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karides Kavurma - Çin Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karides Kavurma - Çin MutfağıKarides Kavurma ![]() |
![]() |
![]() |
|