Amerikan Mutfağı - Pilav Karoten Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Amerikan Mutfağı - Pilav Karoten TarifiAmerikan Mutfağı- Pilav karoten Tarifi Malzemeler 2 su bardağı Amerikan pirinci 1/2 çay kaşığı zencefil 250 gr dana eti 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet küçük boy havuç 1 adet orta boy soğan 3 su bardağı kaynamış su 1 çay kaşığı tavuk orjantina 1 çay kaşığı safran Yapılışı Amerikan pirinci kaynamış tuzlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletildikten sonra bol suyla yıkanır Kuru soğan küçük küçük doğranır Havuç rendenin küçük tarafında rendelenir Dana eti ortalama 2 cm büyüklüğünde kesilir Kuru soğan pembeleşinceye kadar yağda pişirilir Üzerine havuç eklenir Yine kısık ateşte 10-15 dakika kadar iyice pişirilir Etler eklenir yine kırık ateşte yarım saat kadar kavrulur (Bu işlem sonucunda havuç ve soğanlar erimiş olmalıdır ) Bu karışıma, tavuk orjantina, safran, zencefil, tuz eklenip kanştırılır Üzerine pirinçler eklenip zedelemeden karıştırılır Çok sık ateşte 45 dakika pişirilir 10-15 dakika demlenmeye bırakılır servise hazır hale gelir![]() |
|
|
|