İskoç Yumurtasi Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İskoç Yumurtasi TarifiİSKOÇ YUMURTASI Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 6 yumurta, 150 gram sosis, yeteri kadar un, kurutulmuş ekmek tozu, zeytinyağı ve tuz Yapımı: Dört yumurtayı kaynamaya başlayan suya atıp on dakika içinde tuttuktan sonra bunları soğuk suya batırıp çıkarmalı ve kabuklarını ayıklamalı Sosisleri hafifçe haşladıktan sonra bunları uzunlamasına ortadan ikiye doğramalı Yumurtaları da uzunlamasına ikiye bölmeli Sosislerden yumurtaların uzunluğunda parçalar kesmeli Ortadan ikiye doğranmış yumurtaların arasına sosisleri yerleştirmeli Böylece bir çeşit sosisli yumurta sandviçi yapmalı Kalan yumurtaları hafifçe çırpmalı Arasına sosis konmuş yumurtaları önce una, sonra sırasıyle çırpılmış yumurtaya ve kurutulmuş ekmek tozuna bulayıp kızgın zeytinyağına atıp her yanlarını nar gibi kızartmalı Kızaran yumurta sandviçlerini iyice süzerek tavadan çıkarmalı ve servis tabağına koyup sıcak sıcak servis yapmalı |
|