Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arap, dolması, işkembe, mutfağıkibbeh, tarifi

Arap Mutfağı-Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Mutfağı-Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi




Arap mutfağı-Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi

Malzemeler

Kuzu işkembesi 3 kg (5 parça)

Tarçın ve Kişniş

Kuşbaşı dolmalık et (15 kg),

Tuz (1 çorba kaşığı)

Bulgur (15 kg)

Pirinç (100 gr)

Soğan (2 baş)

Karabiber (1 tatlı kaşığı)

Kırmızı biber

Nane

Yapılışı

İşkembeler kaynar suda iyice yıkanır Bir el büyüklüğünde parçalara ayrılır ve ağzı açık kalacak şekilde iğne iplikle dikilir Satır satır yapılan kuşbaşı et önceden ıslatılan bulgur ve pirinçle karıştırılır Soğanlar küçük küçük kesilerek ilave edilir Ardından baharatlarla harman edilerek karıştırılır Hazırlanan iç, işkembelerin içine doldurulup ağızları dikilir Bir miktar su ile düdüklü tencerede 45 dakikada kaynatılıp servise hazır hale getirilir Geriye afiyetle yemek kalır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.