Meksikan Karınıbahar - Meksika Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksikan Karınıbahar - Meksika MutfağıMeksikan Karnibahar Meksika Malzemeler: 1 orta boy karnabahar 1 doğranmış soğan 50 gr margarin 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı kapari 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak su 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar 200 gr beşamel sos Yapılışı: Karnabahar çiçeklerini tuzlu ve limonlu kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın Tuzlu ve limonlu sudan çıkararak süzdürün Bir tencerede margarini eritin Soğanı katarak pembe renk alıncaya kadar karıştırarak kavurun Salça, biber, kapari, maydanoz, tuz ve suyunu katarak kaynatın Karnabahar çiçeklerini koyun Karıştırarak 10 dakika pişirin Isıya dayanıklı bir kaba alın ve üzerine beşamel sos ile kaşar rendesini serpin 10-15 dakika üzeri hafif kızarana dek fırında bekletin Ve sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|