Sauce Robert Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sauce Robert TarifiSauce Robert Tarifi 10 kişilik MALZEME : 1 çorba kaşığı margarin 1 küçük soğan piyaz doğranmış 2 dal maydanoz 1/4 defne yaprağı 15 adet tane karabiber 1/2 su bardağı sirke 25 su bardağı fondövo 2 çay kaşığı hardal 1 çorba kaşığı tereyağı YAPILIŞI : Küçük bir kapta margarini, soğan, dal maydanozu, defne ve tane karabiberi iki üç dakika sote yapıp sirkeyi ilâve ediniz Orta ateşte kaynatarak sirkenin dörtte üçünü çektirip fondövoyu ilâve edip karıştırarak dört beş dakika kaynatıp ateşten alınız Hardalı ilâve edip iyice karıştırınız Sonra süzdürüp tereyağını da karıştırarak yedirip servis ediniz |
|