Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
almanya, bavyera, kreması, mutfağı

Bavyera Kreması - Almanya Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bavyera Kreması - Almanya Mutfağı




Bavyera Kreması - Almanya Mutfağı

Malzemeler:

Yumurta sarısı 4 adet

Pudra şekeri 80 gr

Vanilya yemişi 1 adet

Süt 1/4 lt

Beyaz jelatin 6 yaprak

Çırpılmış krema 200 gr

Çilek 200 gr

Yapilisi:

Hamur için:

Yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle karıştırın

Vanilya yemişini yarın ve içini ayırın Bunları sütün içine atarak kaynatın Vanilya yemişini çıkarın ve karışımı yumurta sarılı kremaya katarak içinde tanecik kalmayana kadar karıştırın

Kremayı sos tenceresine geri dökün ve krema katılaşıncaya dek hiç durmadan karıştırarak orta ateşte ısıtın

Kremanın kaynamamasina dikkat edin Tencereyi ocaktan indirin

Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin Yavaşça sıkın ve sıcak kremanın içinde çözülmeye bırakın Krema jelatinleşmeye başlayana kadar soğuk bir kenarda bırakın

Daha sonra kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve tam bir kremaya dönüştürün Daha sonra soğuk suda durulanmış olan 4 tatlı tabağına yerleştirin ve en az 3 saat soğutun

Servis yapmadan önce çilekleri yıkayın ve temizleyerek püre yapın Püreyi, kremanın üzerine dökün



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.