![]() |
Bavyera Kreması - Almanya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bavyera Kreması - Almanya MutfağıBavyera Kreması - Almanya Mutfağı Malzemeler: Yumurta sarısı 4 adet Pudra şekeri 80 gr ![]() Vanilya yemişi 1 adet Süt 1/4 lt ![]() Beyaz jelatin 6 yaprak Çırpılmış krema 200 gr ![]() Çilek 200 gr ![]() Yapilisi: Hamur için: Yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle karıştırın ![]() Vanilya yemişini yarın ve içini ayırın ![]() ![]() ![]() Kremayı sos tenceresine geri dökün ve krema katılaşıncaya dek hiç durmadan karıştırarak orta ateşte ısıtın ![]() Kremanın kaynamamasina dikkat edin ![]() ![]() Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin ![]() ![]() ![]() Daha sonra kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve tam bir kremaya dönüştürün ![]() ![]() Servis yapmadan önce çilekleri yıkayın ve temizleyerek püre yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|