Roladen Fileto Et Sarması - Almanya Mutfağı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Roladen Fileto Et Sarması - Almanya MutfağıRoladen (fİleto Et Sarmasi) Almanya Mutfağı Malzemeler: Sığır eti (Sırt kısmından) 700 gr Hardal 4 silme çay kaşığı Soğan (Küçük, çok ince kiyilmis) 1 adet Domuz pastırmasi 4 ince dilim (Tercihe göre dana pastirma da olabilir) Salatalık ((turşuluk)) 2 adet İç yağı 25 gr Taze kereviz yaprağı 2 sap Havuç (Doğranmış) 1 adet Pırasa (Doğranmış) 1 adet Tuz ,Karabiber (Taze çekilmiş) Et suyu 3 bardak Tereyağı , Un 3 kaşık Yapilisi: Sığır etini 4 ince dilim halinde kestirin Dilimleri iki naylon arasına koyarak kalınlığı 2,5 santimi buluncaya kadar dövün (kasapta da yaptırabilirsiniz) Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim domuz pastırması yerleştirin Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle bağlayın İcyağını bir tavada eriterek sarılmış et dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın Etlerin yağını süzerek tavadan çıkartın Tavaya sebzeleri koyarak karıştırarak 5 dakika kadar kavurun Sebzeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kızarmış etleri tavaya yerleştirin Tuzunu biberini serpin ve tavanın üzerini örterek 1 saat kadar ağır ateşte pişirin Etleri çıkartarak bir servis tabağına yerleştirin ve sıcak olarak saklayın Kavrulmuş ve pişmiş sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya blenderla püre oluncaya kadar karıştırın Sebze püresini ve et suyunu bir tencereye koyarak harlı ateşte suyunu biraz çekinceye kadar kaynatın Başka bir tavada yağı eritin, içine unu katın ve karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar kavurun Tavayı ateşten alarak sebze püresini katın Sonra tekrar ateşe oturtarak, sürekli karıştıra karıştıra 2 dakika kadar pişirin Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökerek sıcak servis yapın |
|