![]() |
Afganistan Mutfağı Fırnee Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afganistan Mutfağı Fırnee Nedir?Afganistan mutfağı Fırnee nedir? Fırnee, Afganistan mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir ![]() Yemek kültürlerinde tatlılara büyük önem veren Afganlar bu tatlılarda genelde badem, gül suyu, safran, şam fıstığı, ceviz, yeşil limon veya limon ve posası alınmış tereyağı kullanırlar ![]() ![]() Fırnee "Bademli ve Kakuleli Muhallebi" hazırlama: 5 dakika pişirme: 15 dakika 3 su bardağı süt 1/2 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı mısır nişastası 1/4 su bardağı soğuk su 1/2 su bardağı kıyılmış badem 1 tatlı kaşığı kakule 1/2 tatlı kaşığı safran 1/4 su bardağı çekilmiş fındık veya şam fıstığı 1 tutam tuz Sütü, şeker ve tuz ile altı kalın bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|