![]() |
Çin Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Mutfağı Yemek TarifiÇin Salatası (5 Kişilik) Malzemeler : 1 küçük baş lahana 1 çorba kaşığı susam 3 çorba kaşığı yer fıstığı yağı 2 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı şeker 1/2 çay kaşığı hardal 4 adet doğranmış su kestanesi 4 sap doğranmış taze soğan Karabiber Tuz Hazırlanışı : Lahanayı yıkayarak kalın damarlarını çıkartın, lokma halinde doğrayın, gevrekleşmesi için bir naylon torbaya koyarak buzdolabında bırakın ![]() Susamı kuru bir tavada karıştırarak kavurun ama yakmayın ![]() Lahananın dışında tüm malzemeyi karıştırın, bir servis tabağına koyarak bir saat dinlendirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çin Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Mutfağı Yemek TarifiÇin Böreği Malzeme - 60 gr (4 çorba kaşığı) Sana - 150 gr ayıklanmış küçük boy karides - 150 gr soya filizi - 100 gr mantar - 125 gr (1 büyük) soğan - 250 gr dana kıyması - Tuz, karabiber - 125 ml soya sosu (1/2 su bardağı) - 1 yumurta - 500 gr hazır yufka - 2 diş sarmısak - 450 ml (2 su bardağı) ayçiçek yağı - 1/2 limon Hazırlanışı Sarmısağı dövün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkayı ortadan ikiye bölüp, parçaları üst üste koyun ![]() ![]() ![]() Ayçiçek yağını derince bir yerde kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çin Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Mutfağı Yemek TarifiÇİN USULÜ PİRİNÇ MÜCVERİ (4-6 kişilik) Malzemeler : 300 gr ![]() 250 gr ![]() 200 gr ![]() 125 gr ![]() 2 yemek kaşığı soya sosu 1 diş ezilmiş sarmısak 4 adet yumurta Acı kırnızı biber Tuz Hazırlanışı : Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın ![]() Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta margarini bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() Fazla yağın süzülmesi için ayrı bir kaba alın, sonra tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Çin Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Mutfağı Yemek TarifiÇin Makarnası ![]() Malzemeler paket çin makarnası 2 adet tavuk göğüs eti 10 adet çeri domates 8 adet yeşil soğan 6 yemek kaşığı soya sosu 6 diş sarmısak 1 adet pırasa 1 adet havuç 1 adet yeşil biber 1 çay kaşığı toz zencefil 3 yemek kaşığı zeytinyağ Karabiber Tuz TARİF Kaynayan suya tuz koyun ![]() ![]() ![]() Tavuk göğsünü ve sebzeleri uzun, ince şeritler şeklinde doğrayın ![]() Tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, sarmısağı ekleyin, bu karışımda tavuğu pembeleşene kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çin Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Mutfağı Yemek TarifiÇin Mantısı MALZEMESİ Mantı Hamuru İçin; 250 gr ![]() 250 gr ![]() 8 tatlı kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı margarin İç Harcı İçin; 1 adet taze yeşil soğan 1 su bardağı soya filizi 2 su bardağı ayıklanmış çiğ karides 1 yemek kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı susam yağı (veya ayçiçek yağı) ½ tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 tatlı kaşığı acı hardal 2 tatlı kaşığı soya sosu 1 çay kaşığ tuz TARİF Önce taze soğanı temizleyip, incecik doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan; iki su bardağı suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi de hamuru üzeri örtülü olarak 5-6 dakika dinlendirin ![]() ![]() Sonra bu hamurdan, kabuksuz bütün ceviz kadar ufak ufak parçalar koparın ![]() ![]() ![]() Kapalı bir bohça şeklini vermek için hamuru dört kenardan ortaya doğra toplayın ve elinizle iyice birbirine yapıştırın ![]() ![]() ![]() En sonunda haşlanan mantıları bir servis tabağına alıp, üzerine soya sosu gezdirerek servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çin Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Mutfağı Yemek TarifiÇin Usulü Mantarli Yürek Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Yapımı: Mantarların saplarındaki topraklı bölümü kesip attıktan sonra nemli ve temiz bir çuval parçasıyle bunların zarlarını gidermeli ve içinde bir - iki kaşık yer fıstığı yağı bulunan ateşteki bir kuşaneye dilimlemeli ![]() ![]() Dolmalık biberleri yıkayıp ortadan ikiye kesmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Sinirli ve sert yağlı bölümlerini çıkardıktan sonra yüreği küçük parçalara doğramalı, una bulamalı ve içinde bir - iki kaşık yer fıstığı yağı bulunan bir tavaya atıp kavurmaya başlamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yürek iyice pişince kabı ateşten indirip bir servis tabağına aktarmalı ve yanında tereyağlı bir pilâv olduğu halde sofraya götürmeli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çin Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Mutfağı Yemek TarifiKiymali Çin Omleti Kullanılacak malzeme (4 kişi için)
Yapımı: Porselen bir kâseye unu koymalı ![]() ![]() ![]() ![]() Bir güvece kıyılırcasına ince doğranmış sarımsakla iki kaşık zeytinyağını koymalı, içine kıymayı da attıktan sonra güveci orta ısılı bir ateşe oturtmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her omlet parçasının ortasına (çok kızarmış yüzlerine) bu kıymalı karışımdan kaşıkla birer parça koymalı ![]() ![]() Omletlerin doldurulması ve uçlarının ya ![]() ![]() Kızaran omletleri servis tabağına almalı ve yanında bir çin salçası olduğu halde servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çin Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Mutfağı Yemek TarifiPortakalli Muzlu Çin Pilavi Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Yapımı: Bir toprak tencereye 50 gram tereyağı koyup bunu eritmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pilâvı ateşten indirir indirmez bu muz parçalarını içine katmalı ve harmanlayarak bunları pilâva karıştırdıktan sonra güvecin ağzına temiz bir bez örterek pilâvı güvecin sıcaklığında demlenmeye bırakmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çin Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Mutfağı Yemek TarifiÇin Usulü Domatesli Sogan Çorbasi Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Yapımı: Maydanozu temizledikten sonra kıyarcasına ince doğramalı ![]() ![]() Et suyunu veya tavuk suyunu ateşe oturtmalı ![]() ![]() ![]() Çorba pişince yumurtaları hafifçe çırpıp dört kâseye bölmeli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çin Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Mutfağı Yemek TarifiCinlerin mutfaginin pilavdan ötürü oldugunu sanirdik megerse neler varmis Tesekkurler tarifler icin |
![]() |
![]() |
![]() |
Çin Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Mutfağı Yemek TarifiARIMSAK SOSLU PİLİÇ BUT Malzemeler 4 adet derişiz piliç but (400 gr) ÜZERİNİN HARCI İÇİN 3 dilim ekmek içi 6 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tane karabiber 3 adet maydanoz kökü Tuz SARIMSAK SOSLU PİLİÇ BUT TARİFİ Ekmeği, havanda iki çorba kaşığı su ile macun haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevap: Çin Mutfağı Yemek Tarifi frmacil sayfa 2iki Cevap: Çin Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
|