![]() |
Cevizli Baklava Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Baklava Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 12 Hamuru İçin: 1/2 kg Un 3 adet Yumurta 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Tutam Tuz 3 Çorba Kaşığı Yoğurt Yufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişasta İçine: 1 Paket Margarin 1/2 kg Ceviz Üzerine: 1 Paket Margarin 7 Su Bardağı Toz Şeker 8 Su Bardağı Su[*]1/2 LimonTarifin HazırlanışıÖncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın ![]() ![]() Yarım kg un, 3 adet yunurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın ![]() Kulak memesi yumuşaklğında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() ![]() Daha sonra, hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, üzerine nişasta serpip oklavaya açın ![]() ![]() Bir tepsinin içme 1 yufkayı serin ![]() ![]() Üzerine ikinci yufkayı serin ![]() ![]() Üçüncü yufkaya da aym işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin ![]() Bu şekilde üzerine üç yufka daha serip, aralarına yağ serpin ![]() Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpip, 30 yufkayı bu şekilde bitirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|