Elmalı Milföy Tatlısı Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Milföy Tatlısı Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik N/A 500 gr elma 1 paket milföy hamuru 1 çay kaşığı tarçın 100 gr ceviz 50 gr tereyağı 100 gr pudra şekeri[*]Üzeri için galeta unuTarifin HazırlanışıSoyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin ![]() Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin ![]() Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın [*]Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin Sıcak olarak servise sunun![]() ![]() |
|
|
|