Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kabuğu, portakal, tarifi, tatlı, şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tatlı Tarifi

Kullanılan malzemeler :Süre
1 saat
Zorluk Derecesi:
Çok kolay
Kaç Kişilik
Yeteri kadar
1 kilo portakal[*]2 su bardağı toz şekerHazırlık[*]Portakalın kabuklarını önceden soyup,kare kare yada jülyen şekilde doğrayınızTarifin HazırlanışıSize portakallar ortadan kaybolmadan bir tarif vermek istedimBen yaptım ve çok hoşuma gitti
Şimdi alın portakallarıNe kadar mesela 1 kgKabuklarını soyun,ama elma soyar gibi değil,dilim dilimİçinin beyaz kısımlarını alınSonra bu kabukları jülyen(kibrit çöpü) şeklinde doğrayın,veya küp şeker büyüklüğünde kare kare de olabilir
Sonra bir tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ekleyin,kaynatın,sonra suyu süzünBu işlemi üç kez yapın ki,portakal kabuğunun acı tadı su ile beraber gitsin
Tamaaaam şimdi haşladığımız portakal kabuklarını tekrar tencere alın ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ilave edip,ateşte şöyle bir çevirin,ocaktan alıp soğutunSonra derin bir kapta bolca toz şekere bulayıp,güneşte kurutun
İşte tamamBunu böyle şekerleme gibi de yitebilirsiniz,keklerin içine de kullanabilirsiniz,sütlaç veya başka tatlılarda süsleme amaçlıda kullanabilirsiniz[*]Ben denedim,valla zahmetli değil,aksine zevkliTavsiyeme kulak verinHatta şık bir kavonoza koyup,arkadaşınıza bile hediye edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com