Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tatlı Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre 1 saat Zorluk Derecesi: Çok kolay Kaç Kişilik Yeteri kadar 1 kilo portakal[*]2 su bardağı toz şekerHazırlık[*]Portakalın kabuklarını önceden soyup,kare kare yada jülyen şekilde doğrayınızTarifin HazırlanışıSize portakallar ortadan kaybolmadan bir tarif vermek istedimBen yaptım ve çok hoşuma gitti Şimdi alın portakallarıNe kadar mesela 1 kgKabuklarını soyun,ama elma soyar gibi değil,dilim dilimİçinin beyaz kısımlarını alınSonra bu kabukları jülyen(kibrit çöpü) şeklinde doğrayın,veya küp şeker büyüklüğünde kare kare de olabilir Sonra bir tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ekleyin,kaynatın,sonra suyu süzünBu işlemi üç kez yapın ki,portakal kabuğunun acı tadı su ile beraber gitsin Tamaaaam şimdi haşladığımız portakal kabuklarını tekrar tencere alın ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ilave edip,ateşte şöyle bir çevirin,ocaktan alıp soğutunSonra derin bir kapta bolca toz şekere bulayıp,güneşte kurutun İşte tamamBunu böyle şekerleme gibi de yitebilirsiniz,keklerin içine de kullanabilirsiniz,sütlaç veya başka tatlılarda süsleme amaçlıda kullanabilirsiniz[*]Ben denedim,valla zahmetli değil,aksine zevkliTavsiyeme kulak verinHatta şık bir kavonoza koyup,arkadaşınıza bile hediye edebilirsiniz |
|