Portakal Kabuklu Bisküvi Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Kabuklu Bisküvi Tatlı TarifiPortakal Kabuklu Bisküvi MALZEMELER 3/4 Su Bardağı Un 1 Paket Buğday Nişastası 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu 3/4 Su Bardağı Toz Şeker 1 Adet Yumurta 100 gr Margarin2 Adet Portakal Kabuğu HAZIRLANIŞI Unu, 1 paket buğday nişastası ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ile derin bir kaba eleyin Ortasını havuz gibi açın Toz şekeri, yumurtayı ve buzdolabından yeni çıkartılmış ve küp küp kesilmiş margarini koyun Tüm malzemeyi birbirine karıştırın![]() Portakallardan birinin kabuğunu ince birini kalın olarak rendeleyin Rendelenmiş kabukları da hamura atın Hamuru tekrar yoğurun Daha sonra hamuru ikiye bölün Düz bir zemin üzerinde 5-6 mm kalınlığında açın Bir bardak yardımıyle yuvarlak bisküviler kesin![]() Yağlanmış tepsiye sıralayın Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene dek pişirip, servis yapın![]() |
|
|
|