Yoğurt Tatlısı Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Tatlısı Tatlı TarifiYoğurt Tatlısı Tatlı Tarifi Malzemeler • 400 g yoğurt • 6 yumurta • 600 g (3 1/4 su bardağı) irmik • 120 g (1/2 su bardağı) tozşeker • 120 g (1 su bardağı) un • 40 g (1/3 su bardağı) nişasta ŞURUBU İÇİN • 450 g (1 4/5 su bardağı) • Tozşeker • 750 ml (3 su bardağı) su • 1/2 limon suyu SÜSLEME İÇIN • 250 ml (1 su bardağı) krem şanti • 6 adet ağaççileği ya da çilek Tarif Once firınınızı 180 °C`ye getirip ısıtın Bu arada yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde benmari de tutun Yoğurt ılınınca irmiği katıp, yedirin Yumurtaları, aynı şekilde, sıcak sudaki bir kabın içinde şekerle birlikte karıştırın Karışım ılınınca kabı sıcak sudan alın Yumurtalar iyice koyulaşıncaya kadar çırpın Bir kevgirle önce yoğurdu, sonra sırasıyla un ve nişastayı ilave edin Fazla karıştırmadan bir tepsiye aktarın Fırında yaklaşık 40 dakika pişirin Bu arada bir tencerede şeker, su ve limon suyunu 4-5 dakika kaynatın Şurup ılınınca, ılık haldeki tatlıya yedirin Servis tabaklarına birkaç kaşık krem şantiyi koyun Üzerine porsiyonlanmış yoğurt tatlılarından yerleştirin Krem şantiyinin üzerine gelecek biçimde ağaççileği veya çilekleri serpiştirip, servis yapın![]() |
|
|
|