![]() |
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre 30 dk Zorluk Derecesi: kolay Kaç Kişilik 8 125 gr margarin 1 Su bardağı un 4 Su bardağı süt 1 ![]() 1 Paket vanilya Sosu için : 1 Çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı tozşeker 1 Çorba kaşığı margarin[*]1 Adet yumurtaTarifin Hazırlanışı* Öncelikle yarım paket margarini tencereye alın ![]() * Üzerine 1 su bardağı unu ilave edin ![]() * Pembeleşinceye kadar devamlı karıştırarak kavurun ![]() * 4 su bardağı sütü ayrı bir tencerede ısıtıp, 1 ![]() ![]() * Şekerli sütü kavrulan una ekleyip, iyice karıştırın ![]() * Topaklanmamasına dikkat edin ![]() * Muhallebi kıvamına gelince karışımı ateşten indirin ![]() * Mikserle 15-20 dakika çırpın ve soğumaya bırakın ![]() * Daha sonra muhallebiyi ince uzun bir tepsiye yayın ![]() * Sos malzemesini ayrı bir kapta mikserle çırpın ![]() * Tavuk göğüslerinin üzerine yayın ve buzdolabında soğutun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi--->: Yalancı Tavuk Göğsü Malzemeler 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nişasta 4 su bardağı süt 8 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya kibrit kutusu büyüklüğünde margarin isteğe göre sade ve kakaolu ptibör bisküvi tarçın Tarif un,nişasta,şeker,vanilyaya sütü ilave ederek koyu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte karıştırın ![]() ![]() soğumaya başladığında hafif ıslatılmış dikdörtgen bir kaba önce yarısını boşaltıp, kaba yayın ![]() ![]() ![]() tamamen üzerine tarçın serpin, eğer varsa fındık veya ceviz de ekleyebilirsiniz ![]() soğuduktan sonra buzdolabına yerleştirin ![]() ![]() buzdolabından çıkartıp keserek servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|