![]() |
Şeker Hamurunun Yapılışı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeker Hamurunun Yapılışı TarifiŞeker Hamurunun Yapılışı Tarifi Şeker hamuru nasıl yapılır Resimli Şeker Hamurunun Yapılışı Tarifi Malzemeler: 7,5 su bardağı ince çekilmiş ve elenmiş pudra şekeri 1 yemek kaşığı toz jelatin (silme) Çeyrek su bardağı oda sıcaklığında su 1 tatlı kaşığı tel süzgeç ile süzülmüş limon suyu Yarım su bardağı glikoz 1 yemek kaşığı gliserin (silme) Yapılışı: 1-Pudra şekerinizi eleyin ![]() ![]() 2-Mikrodalgaya dayanıklı bir tabağınıza toz jelatini koyun ![]() 3-Toz jelatinin üzerine, çeyrek su bardağı suyu serpin ![]() ![]() 4-Şişen jelatini, mikrodalganın ısıtma ayarında 10 saniye ısıtın ![]() ![]() ![]() 5-Daha sonra eriyen, toz jelatinli suya, limon suyu, gliserin ve 20 saniye mikrodalgada ısıttığınız glikozu da ekleyin ![]() ![]() ![]() 6-Bu karşımı, yoğurma kabınızdaki pudra şekerinin ortasına döküp, yoğurmaya başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Azar azar ayırdığınız pudra şekerinden ekleyip, elastik ama sertçe bir hamur yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() 7-Hamurunuz hazır olduktan sonra, kullanıncaya kadar, streç filme sarıp, hava almayan bir kapta ve oda sıcaklığında saklamalısınız ![]() ![]() ![]() Bir süre beklemiş hamurunuzu kullanmadan önce, tekrardan iyice yoğurmanız ve katılaşmışsa birkaç saniye mikrodalgada ısıtmanız gerekebilir ![]() 8-Şeker hamurunuzu açmak için, mümkünse mermer yüzeye, resimdeki gibi, kalınca bir miktarda pudra şekeri elemeniz gerekmektedir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|