Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamurunun, tarifi, yapılışı, şeker

Şeker Hamurunun Yapılışı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeker Hamurunun Yapılışı Tarifi




Şeker Hamurunun Yapılışı Tarifi

Şeker hamuru nasıl yapılır

Resimli Şeker Hamurunun Yapılışı Tarifi

Malzemeler:

7,5 su bardağı ince çekilmiş ve elenmiş pudra şekeri

1 yemek kaşığı toz jelatin (silme)

Çeyrek su bardağı oda sıcaklığında su

1 tatlı kaşığı tel süzgeç ile süzülmüş limon suyu

Yarım su bardağı glikoz

1 yemek kaşığı gliserin (silme)

Yapılışı:

1-Pudra şekerinizi eleyin 5 su bardağı kadar kısmını yoğurma kabınıza koyun

2-Mikrodalgaya dayanıklı bir tabağınıza toz jelatini koyun

3-Toz jelatinin üzerine, çeyrek su bardağı suyu serpin 1 dakika kadar bekleyin, jelatin suyu çekip, şişsin

4-Şişen jelatini, mikrodalganın ısıtma ayarında 10 saniye ısıtın Çok ısınmaması önemli Sadece eriyecek kadar mikrodalgada kalmalı

5-Daha sonra eriyen, toz jelatinli suya, limon suyu, gliserin ve 20 saniye mikrodalgada ısıttığınız glikozu da ekleyin İyice karıştırın Glikozun tam dağılmadığını düşünüyorsanız 5 saniye kadar daha, karışımın tamamını mikrodalgaya koyun, ısıtın

6-Bu karşımı, yoğurma kabınızdaki pudra şekerinin ortasına döküp, yoğurmaya başlayın Bir süre sonra kabın içinde yoğurmak zorlaşacaktır Ayırdığınız 2,5 bardak pudra şekerinden bir miktar tezgaha döküp, hamurunuzu tezgahta yoğurmaya devam edin Çok sert bir hamur olduğundan, oldukça kol kuvvetine ihtiyacınız olacak

Azar azar ayırdığınız pudra şekerinden ekleyip, elastik ama sertçe bir hamur yoğurun Pudra şekerinin miktarını kesin söylemek mümkün değildir Ortamın, hatta elinizin sıcaklığı bile miktarı değiştirecektir Benim, 7,5 bardak pudra şekerinin tamamını kullandığım hiç olmadı, ama siz bu miktarı hazır bulundurun

7-Hamurunuz hazır olduktan sonra, kullanıncaya kadar, streç filme sarıp, hava almayan bir kapta ve oda sıcaklığında saklamalısınız Hava ile temas ettiğinde hamurunuz kuruyacaktır Buz dolabına koyarsanız da, renklendirdiyseniz, renkleri akacak ve hamurunuz terleyecektir

Bir süre beklemiş hamurunuzu kullanmadan önce, tekrardan iyice yoğurmanız ve katılaşmışsa birkaç saniye mikrodalgada ısıtmanız gerekebilir

8-Şeker hamurunuzu açmak için, mümkünse mermer yüzeye, resimdeki gibi, kalınca bir miktarda pudra şekeri elemeniz gerekmektedir Yüzeyin ve merdanenin kuruluğuna çok özen gösterin Hamurunuzu merdaneyle açarken, kenarlarından taşan pudra şekerini, yumurta fırçası gibi bir fırça yardımıyla, hamurdan uzaklaştırmalısınız



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.