Mandalina Pelteli Muhallebi Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalina Pelteli Muhallebi Tatlı TarifiMandalina Pelteli Muhallebi Muhallebi için: 1 litere süt 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı pirinç unu 2 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı margarin Pelte için: 3 su bardağı mandalina suyu 1 çay bardağı nişasta 1 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker Muhallebi malzemesi margarin ve vanilya dışında tencereye aktarılır Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir Ateşten almadan hemen önce margarin ve vanilya katılır, karıştırılır Soğurkan ara ara karıştırılır Pelte malzemesi diğer tencereye konur Orta ateşte şeffaflaşıp, kıvam alana dek pişirilir, soğutulur Kaselerin yarısına muhallebi konur, kalan kısmı da pelteyle tamamlanır Üzeri arzu edilen şekilde süslenir, ikram edilir![]() |
|
|
|